Praktisk info og sikkerhedskrav

Hvor skal vi sove og hvad er en RIB-båd egentlig? Læs her om alt det praktiske på Verdens Mindste Krydstogt.

Både

Tekniske data – SeaRanger 3:

  • Længde: 9,8 meter
  • Bredde: 2,8 meter
  • Motor: 2 x 300 HK V6 Yamaha
  • Certificeret til 12 passagerer + besætning
  • Brændstof: Benzin, 700 liter
  • Elektronik: 2 x VHF, navigation, radar, AIS, ekkolod
  • Rækkevidde: ca. 350 sømil / 650 km

Hvad er en RIB?

Vi anvender RIB-både (Rigid hull Inflatable Boat) der udmærker sig ved at være større, tungere og langt mere stabile end normale gummi- og motorbåde. Man sidder komfortabelt på de polstrede sæder, og stabiliteten betyder, at vi i gennemsnit har under én person om året der bliver søsyg. Tryghed, komfort og sikkerhed er den helt centrale kerne i vores virksomhed, og med vores både kan havet gøres tilgængeligt for alle.

Store oplevelser – helt tæt på

Bådenes sejlegenskaber og de 600 HK-motorer nedsætter rejsetiden og giver jer mere tid på øerne. Samtidig har bådene et meget lavt fribord og kan gå ind på lavt vand, hvilket betyder at vores passagerer kommer i øjenhøjde med bugten, dens sæler, havfugle og marsvin. 

RIB-både er blandt de sikreste fartøjer i verden, og de bruges bl.a. derfor af militær, redningstjenester og naturvidenskabelige organisationer, der arbejder under meget hårde forhold på åbent hav – langt hårdere end Aarhusbugten nogensinde vil byde på.

Crew

Alle vores skippere er uddannede og godkendt af Søfartsstyrelsen og vores guider har søfartsattest. Vi gennemfører årligt øvelser, der sikrer, at vores skippere og guider er klar til enhver form for nødsituation. 

Udstyr

Aarhus SeaRangers har gennemtestet udstyr til alle situationer. Aarhusbugten ligger relativt beskyttet mod Kattegats vind og vejr, og det betyder at vi ofte kan nøjes med vindjakker og redningsvest. Regn og bølgesprøjt er dog intet problem, da vi holder jer tørre og varme, ved at give jer flydedragter eller tørdragter på.

Vores gule tørdragter er Typhoons flagskibsmodel, der dækker hele kroppen og er så tørre, at kun ansigtet kan blive vådt. I kan herunder se en demonstrationsvideo, hvor SeaRangers’ chefguide hopper i havnen midt i januar. 

Se video

Vi har aldrig tabt en gæst, men for en sikkerheds skyld bærer alle vores gæster en sikkerhedsgodkendt redningsvest.

Overnatning

Overnatningen foregår på mindre gæstgiverier, Bed & Breakfasts og hoteller på øerne. 

Under bookingmenuen er der flere valgmuligheder for overnatning på øerne. Især på de mindre øer har overnatningen en mere rustik karakter, dog altid med egne værelser og med mulighed for at overnatte på gamle skippergårde og øboernes hyggelige B&Bs.

Sikkerhedskrav

Det er ikke farligt at sejle i RIB-båd, men vi tager vores gæsters velbefindende alvorligt, og da vi kan få bump og stød på vandet, medtager vi ikke gæster med fysiske mén eller svagheder (dårlig ryg, piskesmæld og diskusprolaps etc.) samt gravide.

Handicapforhold

Vi har desværre ikke mulighed for at akkommodere kørestolebrugere og meget dårligt gående.

Allergier og forplejning

Maden og aktiviteterne er generelt planlagt på forhånd, og der er begrænsede forsyningsmuligheder på de små øer. Det er derfor vigtigt, at eventuelle allergier og særlige forplejningskrav sendes til info@searangers.dk i god tid.

Book
nu
Book din tur i dag